top of page
Djurslnd-Gendannet10_edited.jpg

Mødet

-    En sommerkomedie og vandreforestilling om K. E. Løgstrup m.m

Spilleperiode

Urpremiere i Bregnet Kirke august 2025. 

Det kunstneriske hold   

        

Dansk skuespillerforbund støtter denne teaterproduktion med et stærk hold af professionelle teaterfolk.

Det kunstneriske hold er endnu ikke offentliggjort.

Ide og koncept skuespiller Nynne Karen Nørlund Steenild
 

Vi møder to par på sommerhøjskole på Djursland, hvor det ene par har deres udfordringer og håber på inspiration til forholdet. Det andet par er nyforelskede, efter hver deres skilsmisse. De har alle valgt denne højskole, da den store danske filosof og teolog K.E. Løgstrup er på programmet, ligesom de kan bese Kalø slotsruin og Mols Bjerge. Men langsomt viser det sig, at de to fremmede par ikke er helt fremmede for hinanden, og et tidligere møde mellem to af de fire sommergæster, har sat spor i alle deres liv.

 

Teater Udsyn samarbejder med Bregnet sogn, i denne nye forestilling ”Mødet”, hvor vi tager vi fat i den verdenskendte danske filosof og teolog K. E. Løgstrups tese om de suveræne livsytringer, tillid, oprigtighed, barmhjertighed, og tesen om at ” I ethvert møde, har den enkelte aldrig med et andet menneske at gøre, uden at han holder noget af dets liv i sin hånd.”

 

Med ny dansk dramatik konkretiserer vi disse livsytringer i mødet mellem de to par på sommerhøjskole, hvor publikum bliver en del af forestillingen. Det bliver en sanselig og fysisk rejse for publikum, der begynder i kirkerummet til et foredrag om K. E. Løgstrup.

 

Knud Ejler Christian Løgstrup var fra 1943 professor i Etik og religionsfilosofi ved Århus universitet. Han bosatte sig i Hyllested på Djursland fra 1966.  Han var en af Danmarks vigtigste teologer og filosoffer og vi håber på et bredere kendskab til ham og hans forfatterskab med denne forestilling. Han skrev bl.a. Den etiske fordring.

 

Ide og koncept af Nynne Karen Nørlund Steenild

bottom of page