top of page
Djurslnd-Gendannet10_edited.jpg

I Ellen Dahls Fodspor

- En unik vandre- & teateroplevelse i naturen

”Jeg har rejst vidt i Europa, men Mols - ja, det har jeg tabt mit hjerte til. Jeg tror, landskabet, er det smukkeste jeg nogensinde har set.”.

Sådan skrev Ellen Dahl om det landskab på Mols, der omringede hende, når hun opholdt sig i sit sommerhus, Lille Strandkær, i hjertet af Mols Bjerge.  

Nationalpark Mols Bjerge, Teater Udsyn, Morten Wilhelm Keller og Naturforsamlingshus er gået sammen om at skabe en helt ny totaloplevelse med teater, vandring, fortælling og en afsluttende rundvisning i Lille Strandkær, Ellen Dahls sommerhus.

På en intim mini-vandretur i fredningsområdet omkring Nedre Strandkær vil du flere gange møde Ellen Dahl, Elle og Karen Blixen, Tanne i skikkelser af skuespillerne Nynne Karen Nørlund Stenild og Anni Bjørn. I udvalgte scener fra teaterforestillingen SOMMERHUSET PÅ MOLS vil du få et indblik i de to søsters relation til hinanden og tilknytning til den storslåede natur i Mols Bjerge.

Nynne Karen Nørlund Steenild, skuespiller og skaber af Teater Udsyn, stod bag ideen, konceptudviklingen og det kunstneriske hold til forestillingen SOMMERHUSET PÅ MOLS, i 2022. Det var en co produktion med Syddjurs Egnsteater og forestillingen genopsættes til Danmarks turné, her i efteråret 2023.

 

Selve vandreturen vil være tilrettelagt sådan, at den bringer publikum til forskelligartede naturpunkter og -scenarier, der alene - på naturens egne præmisser - er en oplevelse, et indtryk, et udsyn værdig.

Dele af formidlingen vil varetages af Henrik Mikkelsen, der vil supplere Ellen Dahls passion, betragtninger og tekster om naturen med aktuel teori og viden om, hvor stor indflydelse og betydning naturen har for menneskers sansning, trivsel og livsstyrke. Morten Vilhelm Keller der er Grandnevø til de to søstre viser rundt i Lille Strandkær med fortællinger om Elle. Han er forfatter til bogen: ”Ellen Dahl – Mols og Litteraturen”.

Så: gåtur med levende møder med ”Elle” & ”Tanne”, ophold med fortælling og afsluttende åbent hus i Lille Strandkær.

Vi går langsomt og nyder naturen, hinanden og kulturen i fulde drag. Turen er på ca. 4 km., men den er kuperet og kræver derfor mobilitet og evnen til at gå min. 5 km.

Mødested: P-pladsen v. Øvre Strandkær

Mødetid: 14. Juni kl. 16:30

Varighed: 2,5 time

Deltagerantal: 40

Forplejning: I haven v. Lille Strandkær byder vi på et let traktement i form af økologisk surdejsbrød, hjemmelavet pesto, oliven fra Sicilien og friskskåret parmesan fra WannaBe Italiano, bobler fra Andersen Winery og Brus fra Ebeltoft Gårdbryggeri 


Beklædning: Det er midt i vores elskede "du danske sommer"... så husk tøj efter vejret! 

 

Pris: Kr. 350,- pr. person. 

Billetter kan købes her

Arrangører: www.teaterudsyn.dk | www.naturforsamlingshus.dk | Morten Wilhelm Keller | www.nationalparkmolsbjerge.dk

Yderligere info: skriv til nynnekaren@hotmail.com

Arrangementet er støtte af Nationalpark Molsbjerge.

Forestillingen SOMMERHUSET PÅ MOLS genopsættes d. 6 og 7. oktober 2023 på Kulturhotellet i Rønde, hvorefter den drager på Danmarks turné.

bottom of page